tiistai 25. lokakuuta 2011

Lempiväristä

 Taas esittelen äitini mökkipuutarhaa, kun omassani ei ole mitään esiteltävää...

Onkohan teillä muilla selkeää lempiväriä puutarhassa tai ylipäänsä kotona sisustaessa? Itse huomaan karsastavani puutarhassa erityisesti keltaisia perennoja. Kesäkukista olen oppinut sietämään keltaisia samettikukkia, koska ne ovat niin äärettömän helppoja kasvattaa itse ja ne kukkivat kauan. Mutta muutoin rakastan vaaleanpunaisia, liiloja ja valkoisia kukkia. Muun värisiä ei tule koskaan edes ostettua!

Mökin kanto sai kesällä muratteja ja daalioita seurakseen, ja posliinikenkä kesämalvikkeja.

Nuo puupölkyt ovat kuitenkin meiltä, en muistanut enää miten paljon neilikat alkukesällä kukkivat. Nyt niistä on tietysti muisto vain, koska istutin kanervia tilalle.

En jotenkin jaksaisi talvea! Pitäisi ainakin hommata lisää pihavaloja, täällä on niin autiota ja pimeää aina talvella :(

Tuossa meidän punamultaisen autotallin seinustalla on edelleen lautoja odottamassa pätkimistä, ihan kuin alkukesällä, kun tuon hortensia kuvan otin :D Melkein kaikki puuhommat ollaan kyllä tehty... Yritän muuten talvettaa vintillä nuo jalohortensiat, onkohan siinä mitään järkeä? Sain 4 hortensiaa kympillä, eli ei ollut sinänsä kova sijoitus, vaikka heittäisinkin ne roskiin. Mutta tekisi kuitenkin mieli kokeilla.

Alin kuva on sitten suosikkini. Se on äitini puutarhasta Sarah Bernhardt pioni. Istutin samanlaisen mukuloita nyt omaankin puutarhaani, mutta kestää kauan ennenkuin niistä tulee niin isoja, että kukkivat.

Puutarhan kanssa on muuten oltava kärsivällinen, eikä se kovin hyvin sovi mulle :D Haluaisin, että kaikki pensaat ja puut olisivat heti täysikasvuisia, samoin isot perennat. Meillä on kyllä muutama töyhtöangervo, jotka ovat ihan super isoja, mutta esimerkiksi kaikki istuttamani havut ovat vielä tosi pieniä enkä jaksaisi niiden kasvua odottaa. Mutta kai se kasvun seuraaminen on elämys itsessään :D

Hauskaa syksyä ja pikkujoulu kautta,

Callista


2 kommenttia:

Sirkka kirjoitti...

Kaunista on kauniine sävyineen ja kivoine puineen,
kukkien sävyt ovat mieleeni.
Aina kannattaa yrittää talvehtaa hortensiat ja katsoa joskos sitten selviäisivätkin, minulla on selvinnyt ulkonakin havuilla peiteltynä ja kunnon lumipeitteellä.
Hyvää viikonloppua Sinulle pääsin kuin pääsinkin vihdoin tänne googlen kautta.

Callista kirjoitti...

Kiitos vierailustasi, klikkasin itseni jo aiemmin sinun blogisi lukijaksi. En vain ole kerennyt moikkaamaan, mutta sinulla on todella nätti blogi ja sieltä saan paaaaljon kauniita ideoita tänne meille :)
Hmm, jätin ne hortensiat nyt tuonne ullakolle.. Josko muistaisin niitä käydä joskus vähän kastelemassakin. Kiitos vinkistä, että pärjäisivät myös talvisuojattuna ulkona. Melkeinpä houkuttelisi kantaa tuo yksi verannalla oleva ulos ja penkkiin. Hyvää viikonloppua Sinullekin!