maanantai 17. lokakuuta 2011

Kivikiilaus

Tämän menneen kesän yhtenä projektina mulla on siis ollut kivikohopenkkien teko. Sain alkukesällä yhden hirsirakennuksen perustuskivet takapihallemme, ja miestyövoiman puutteessa opettelin ajamaan traktorilla ja siirtämään niitä kiviä trukkipihdeillä.
 
Toinen suurempi penkki on siis ollut valmiina jo kauemmin ja olen sinne jotain jo istutellutkin, mutta tämä toinen on tuottanut päänvaivaa kivien muotojen vuoksi. Sain nimittäin lisäksi vielä kolme isoa ja kapeaa haudan reunakiveä ja niinkin kauniita kuin ovatkin, eivät oikein istu tuohon penkin reunaan. Niistä olisi saattanut saada kauniit portaat, jos olisi suunnitellut niiden paikkaa paremmin.

Suurinpana ongelmana on ollut oma traktorin käyttötaitoni - kivet kun putoavat pihdeiltä, niin sinne ne myös jäävät. Yksi todella iso perustuskivi sitten putosi keskelle penkkiä, enkä sitä siitä ylös omin avuin saanut. Mutta hätäpä ei ollut tämännäköinen, kun veljeni osti sarjan kivikiiloja! Niillä hajotetaan kivi kuin kivi, tässä mallia näyttää isäni. Ensin kiviporataan reiät kiiloille ja niitä kiiloja sitten hakataan aikansa moskalla. Pian kivi kopsahtaa halki kiilojen mukaisesti. Ei voisi uskoa ellei näkisi ja kokeilisi itse :D! Nyt ollaankin ranteet paukkuen hajotettu kiviä pienemmiksi!

Lopputuloksesta kuvan saatte kuitenkin vasta ensi kesänä (ellen innostu vielä kivihommista ennen lumien tuloa). Vanhin poikani on muuten ollut menossa mukana koko ajan ja se on hänestä hurjan jännittävää :)!Ei kommentteja: