maanantai 21. toukokuuta 2012

Kesä kesä kesä kesä kesä kesä rakas!

Tuomet tuoksuu, aurinko paistaa ja pihalla on kertakaikkisen huumaavan IHANAA!
Perunanarsissi Bridal Crown kukkii mulla nyt ekaa kertaa! Se tuoksuu uskomattoman hyvälle ja houkuttelee kimppuunsa valtavasti kaikenlaisia pörriäisiä... joista siis tietty tykkään erityisen paljon, varsinkin kun ne pistää... NOT!

Valkoisten ikivanhojen narsissien vuoro tulee, kunhan nuo uudemmat keltaiset lopettelevat kukkimisen. Ne valkoiset ovat todella vanhaa kantaa, mieheni isoisomummon, ellei hänenkin äitinsä aikaisia. Laitan niistä sitten kuvia kunnes kukkivat.

Puretun hellan tiilet löysivät paikkansa kukkapenkin reunuksina... Mutta suunnitelmissa on ne siitä kärrätä kasvimaan poluksi ja keksiä tuohon jotain muuta. Joulukuusen koristeiden väriset tulppaanit ovat musta aika lystikkäitä, ne vasta kohta avautuvat.

Sorruin ostamaan jalohortensian, kun oli tyrkyllä niin kauniin värinen. Pistin sen tuohon vanhaan sinkkiseen sankoon, jonka kaivoin navetan vintin uumenista. Mitä kesäkukkia te olette hankkineet vai oletteko malttaneet vielä odottaa :D?
Lahden puutarhamessuilla oli näitä hauskoja kivikoreja esillä. Niitä voisi melko vaivattomasti väkertää itsekin esimerkiksi tuulensuojamuuriksi kasvimaan reunoille. (Meillä tuulee aina jokasuunnasta) Pohjalle pitää kyllä laittaa suodatinkangasta, ettei kaikenmaailman voikukat ja vuohenputket valtaa koreja.

Lahden amk:n suunnittelema istutuskokonaisuus oli mun mielestä messujen parasta antia. Aivan upea. Mutta nyt taas aika rientää, hauskoja istutuspuuhia itse kullekin ja mukavaa kesää! Nauttikaa sydämenne kyllyydestä ;D! ...Mä ainakin painun vielä PIHALLE.

Callista

Ei kommentteja: