torstai 17. helmikuuta 2011

Pieni kesäpostaus

Ömmömmöö, tietääkö kukaan kuvan perusteella, mikä tämä pioni on? Sen on joskus mieheni mummo istuttanut, mutta lajiketta ei ole ylhäällä.Siinä on tuollaisia pieniä punaisia raitoja kukinnoissa.Tässä meidän keskimmäinen miettii miten saisi tuon kärrin kiinni Jontikkaan.Tämä "penkki" saattaa ensi kesänä saada siirron, jos teemme tuohon tilalle pation. Siinä kasvaa kultapalloa, särkynyttä sydäntä (ihan väärässä paikassa), ukonkelloa ja syysleimua. Pensas reunassa on mummon vanha onnenpensas, mutta sekin on siirrettävä, koska meillä ei ole sen kohdalla lumiesteitä katolla... onhan se vuosikymmenet siinä jo elänyt ilman niitä, mutta kukkimisen on lopettanut, kun aina lumen painosta oksat menee poikki ja ne on joka kevät leikattava alas.Tällainen "penkki" on syksyllä. Nuo asterit on tietysti kesäkukkia vain ;)Mutta ne ovat siitä kivoja, että kukkivat myöhään syksylläkin, kun kaikki muut ovat jo lähteneet talvilomille.Tulisi jo kesä :)

2 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Aah,aina nuo pionit ilahduttavat yhtä paljon:).Voisko se olla Festiva Maxima??Tuoksuuko se?Ihanan keväinen sää tänään,vesi vähän tippasee räystäiltä jo täällä pohjoisessakin,kohta päästään viettämään pihaelämää:).Mukavaa alkavaa maaliskuuta sinulle ja perheellesi.

Callista kirjoitti...

Kiitos samoin, kevät tulee jo kohisten! Pioni on varmastikin tuo Festiva Maxima, se tuoksuu todella ihanasti. Googlailin vähän, niin hyvin paljon ainakin muistuttaa, joten en epäile ollenkaan etteikö pioni olisi festiva maxima. Kiitos avustasi Tiina :)!