sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Iloista alkanutta vuotta ja loppiaisen aattoa!

Blogimaailman vaelluksellani törmäsin Marian kotona ja puutarhassa-blogissa haasteeseen postata ihania keväisiä ja kesäisiä kuvia, jotta "kevään odotus voimistuu ja uudet ideat ja haaveet jalostuvat". Onpa ollutkin piristävää plarata koneelta keväisiä ja kesäisiä kuvia! Marian inspiroiva blogipostaus on täällä, käy ihmeessä ihastelemassa!

Valitsemissani kuvissa tuskin on kenellekään mitään uutta ideaa, ja kokonaisuuskuvia en taaskaan esittele, kun puutarhani on vielä niin repaleinen... - Tiedättehän, "yksi penkki siellä, toinen täällä ja oho yksi traktori tuossa ja peräkärry tuolla" - joku voisi ajatella, että tyypillinen maatalon piha. Noh, kaikki aikanaan!


Keväältä odotan eniten Angelique tulppaanin kukintaa. 
Se jo viime keväänä osoitti hiipumisen merkkejä. 
Onneksi on nämä kuvat todisteena sen ihanuudesta!


Tiinuja olen ottanut navetan vintiltä kukka-astioiksi. 
Nämä kannattaa aina vuorata muovilla tai katekankaalla, 
jotta kestävät kasteluvedet mahdollisimman pitkään.Vanha sinkkiämpäri jotenkin vaan korostaa tuon hortensian kauneutta?Sormustinkukkia ei ollut viime kesänä juuri ensimmäistäkään, 
mutta taimia on nyt tulossa ihan kaikkialla... 
Tulevana kesänä on odotettavissa siis super ihanaa kukintaa!Kesältä toivon myös kärhöjen voimistuvan ja niiden hoitajan ryhdistäytyvän hoidossa :)Lopuksi paljastan, että tulevana kesänä aion valloittaa 
tätä takapihaa juolavehnältä, nokkosilta ja horsmalta! Sinne istutan sitten hyötytarhaa... :)!!

Kunnostin navetan kuvan puoleisella sivulla sijaitsevaa ulkohuussia loppukesästä, mutta istuinosien maalaus jäi tulevalle keväälle. Mm. sen projektin parissa jatkan siis keväällä.

Muita prokkiksia tulee olemaan kasvihuoneen suunnittelu talon vanhoja ikkunaruutuja hyödyntäen ja ehkä jopa rakentaminen, (jos osaan ne piirustukset tehdä.) Muutoin mennään inspiraatioiden ja olotilan mukaan! Välillä tulen keksineeksi mielettömiä ideoita puutarhaan, ja onnistun ne unohtamaan muutaman päivän päästä. Pitää varmaan aloittaa muistiinpanojen teko kaikista ideoista, joita ei nyt pysty toteuttamaan.

Onko teillä jo suunnitelmat valmiina tulevaksi kesäksi?

Callista

3 kommenttia:

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Ihanat kuvat. Omaat ihan selvästi hyvän viherpeukalon. Vanhat puuastiat ovat upeita ja kukat pääsevät niissä oikeuksiinsa.

jori kirjoitti...

Alkoipas postauksesi upeilla tulppaaneilla =) Projektit kuulostavat kovin tutuilta. Meilläkin meni vuosia ennen kuin pääsi yleiskuviin. Säät ovat suosineet niin puutarhailua, että meilläkin on aloitettu uuden muotopuutarhaosion raivuutyöt =)

Katja Lammi kirjoitti...

Kiitos ihanan keväisistä ja kesäisistä kuvista <3
Sulla on oikein kivan kuuloisia suunnitelmia tulevalle kesälle.

Ainahan sitä on omakin pää täynnä,jos jonkinlaista suunnitelmaa. Jotkut niistä jopa pääsevät ihan työn alle :D