keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Kesäkukkaostoksia ja -kylvöksiä

Kesä, olet muutaman viikon päässä! 

 Ei kyllä uskoisi, että ekat orvokit tulevat myyntiin jo reilun kolmen viikon päästä. Pihalla on varsinkin öisin ihan hullun kylmää... (aamulla jäätyy kävelymatkalla autoon ja sulaa joskus lounastauolla).

Mutta se siitä.


Kuten kuvasta näkyy, meidän postilaatikkoa pitää tuunata. Nyt se on kaiken lisäksi traktorilla tuupattu nurin. Talvista kuvaa ei ollut, joten tässä se viime toukokuussa kaikessa yksinkertaisuudessaan. Vanha hevosen kärrynpyörä taustanaan se olisi ehkä hieman vähemmän aneemisen näköinen?? Joskus halusin sille oman "talon" kuten monilla muilla on. Nyt en enää tiedä... Jossain puutarha-lehdessä oli kaunis mainos, jossa postilaatikot oli itse maalattu vaikkas miten vinkeiksi - se sopisi mulle kyllä paremmin. Meillä on varastossa valkoinenkin Orthex, jota voisi vähän tuunata. Taustalla näkyy söpö luomupelto rikkoineen :D

 
Kesällä aion nauttia ulkoilmasta! Ja mullasta ja tonkimisesta! Ja kasvien kasvamisen riemusta! Ja kukinnasta! Ja grilliruuista :P! Sammalleimua ostan lisää ja kasvattamani tarharistikin ja kangasajuruohon taimet tyrkkään tuohon uuteen kivipenkkiin, jos ne kullanmurut vain pysyvät hengissä siihen asti :)

 
Joskus aiemmin kirjoittelin hortensioiden talvetuksesta, että näinköhän onnistun siinä... ja ikäväkseni olin oikeassa, että tapoin ne kaikesta hoidosta huolimatta :) Kokeilin niitä muutama viikko sitten pelastaa veteen upottamalla ruukkuineen päivineen, mutta elonmerkkejä ei näy. Joten unohtakaamme tuollainen kukinta kuten viime kesänä... En usko, että meidän ankarassa pienilmastossa jalohortensiat talvehtii pihallakaan, vaikka voisihan sitä aina kokeilla.

Voi kun jo pääsisi puutarhaan.

Callista

2 kommenttia:

Annu kirjoitti...

Aivan - voi kun jo pääsisi puutarhaan leikkimään. Vaan kun se antaa odottaa niin ikävästi :) Muuten, mulla on maassa tuollainen jalohortensia. Kukkimaan en ole sitä saanut mutta sisukkaasti se vuosi toisensa jälkeen tekee kauniin lehtevän pikkupuskan. Olisikohan aika vaihtaa se uuteen paikkaan, jos vaikka sitten yllättäisi?
Hyvää Pääsiäistä sinulle. Pidetään peukkuja nopeasta kevään etenemisestä.

Callista kirjoitti...

Kiitos Annu ja hyvää pääsiäistä :) Onkohan jo paljon pikkutaimia mullassa?

Netissä on jalohortensioiden kasvatuksesta paljon tietoa englanniksi, mutta suomeksi aika vähän... (ja voiko niitä muutenkaan soveltaa tänne meidän oloihin, kun maa jäätyy ja routaantuu ja sulaa ja jäätyy useampaan kertaan keväällä/syksyllä). Että aika vähän niistä mitään tiedän, mutta kauniita ovat kyllä :D Kasvupaikan voisin olettaa olevan kuten isommilla pensashortensioilla, mutta paras etten anna "neuvoja". Hauskaa, että pistäydyit kylässä :)