lauantai 12. syyskuuta 2015

Kellari

....Ollaan asuttu tätä tilaa nyt 8,5 vuotta ja joka kesä mulla on ollut mielessä, että menenpä tuonne talon alle kellariin ja katson onko se kunnostettavissa. (Nimim. holvikellarista haaveillut)
Meidän kellarista on siis kovasti peloteltu, että "vielä se romahtaa ja vie koko talon mennessään, sementtivalua kun on".
-Ja kissanpaskat! Graniittiset seinät ja sementtilattia!
Vain kellarin eteinen on seinistä betonia. Seinä olikin halkeillut, mutta nyt korjattu/valu on kuivumassa. Kellari on myös kaikin puolin hyvässä kunnossa. Siellä ei haise millekään eikä se ole kostea.

Ajansaatossa kellarin ovi oli lyhennetty puoleen ja sen edustan kaivoin ensimmäiseksi esiin, jotta saamme siihen korkeamman oven. On sitten mukavampi sinne mennä. Rappuset onkin sitten tehtävälistalla seuraavaksi!

Tässä hieman kuvasatoa. 
Kellarin kunnostus oli vain ajan kysymys, koska olemme tekemässä takapihalle katettua terassia. Terassi oli tulossa kellarin ovelle asti, joten sen sisäänkäynnille olisi joka tapauksessa pitänyt jotain tehdä. Nämä ovat näitä tekemättömiä töitä, joita koitamme saada rakennusluvan umpeutumiseen mennessä jaloista pois! 


Pyykkitelineellä kuivuu nuo DIY-matot, jotka onneksi mahtuvat pesukoneeseen :)


Ovi ja muuri on antanut periksi ja siihen tehdään uusi tukiseinä. Vanha kaatui, kun kaivelin maita pois. Siellä ei ollut rautaa välissä ollenkaan...


Eteiseen valettiin jo uusi seinä ja lattia. 
(Äitini mätti pari kuutiollista leikkihiekkaa ensin pois: - portaat kellariin oli tehty hiekasta, lannoitesäkeistä ja laudoista. Tämä oli niin supertyhmä vaihe, että olen ikuisesti hänelle tästä kiitollinen!) Nyt mua odottaa purkulautojen kärräys kaatsikuormaan.


Olen kärrännyt hullusti soraa ja hiekkaa tulevien tolppien alle. Kaikki tämä peitetään tolppien valun jälkeen lecasoralla, joka tullee siis toimimaan eristeenä. Tästä prokkiksesta varmaan postailen vielä syksyn ajan, kun puutarhahommat olen jättänyt taas ensi vuodelle. Niinkin paljon kuin penkeissä olisi siirreltäviä kasveja!

Mitä teidän puutarhoihin kuuluu? Ihanaa syksyä!

Callista


2 kommenttia:

Sussi kirjoitti...

Hienoa, että kellari on käyttökelpoisessa kunnossa:)

Callista kirjoitti...

Niinpä, saa perunat ja porkkanat kunnolla säilöön! Ja hillot ja kurkut :) Jee, jee!